Preskoči navigacijo

Laserski dajalnik dolgega dosega HS20

Laserski dajalnik Renishaw HS20 združuje vrhunsko natančnost laserskega interferometra z robustnostjo, ki je potrebna za delo na obdelovalnih strojih.

Laserska glava Renishaw HS20 v kombinaciji z zunanjim optičnim kompletom za linearne meritve tvori brezkontaktni interferometrični laserski dajalnik za aplikacije merjenja linearnega položaja z dolgimi osmi in visoko natančnostjo.

Laserski sistem HS20 je primeren za uporabo v zahtevnih razmerah strojnih delavnic in dosega natančnost ±1,0° dela na milijon (ppm ali µm/m) pri oseh z dolžino do 60 m.

Lastnosti in koristi

  • Submikronska ločljivost – integriran v sistem za merjenje položaja zagotavlja submikronske meritve položaja pri hitrostih do 2 m/s (odvisno od konfiguracije).
  • Brezkontaktne meritve – odpravlja napake, ki se pojavljajo pri merilnih sistemih s krogličnim vretenom ali zobato letvijo, kot so histereza, zračnost v vodilih, mehanska obraba in ciklične napake.
  • Preprosta konfiguracija in priprava – konfiguracija laserske glave je preprosta s pomočjo DIP-stikal.

Sistem HS20 je treba za ohranitev natančnosti v različnih okoljskih razmerah uporabljati v kombinaciji s kompenzacijskim sistemom RCU10, ki kompenzira spremembe lomnega količnika zraka zaradi sprememb v okolju. RCU10 se lahko uporablja tudi za pretvarjanje ločljivosti, ki je vezana na valovno dolžino laserja, v bolj standardno ločljivost. RCU10 se lahko uporabi npr. za pretvorbo izhodne ločljivosti 633 nm v 1 µm.

Pregled sistema HS20

Laserski virHeNe laser, razred 2
Natančnost kompenziranega sistema±1,0 ppm (µm/m)
Doseg0 do 60 m
Perioda analognega izhodnega signala316 nm
Ločljivosti digitalnega kvadraturnega izhoda79, 158, 316 in 633 nm
Frekvence posodabljanja izhoda

1, 2, 4, 8 in 16 MHz

Največja hitrostDo 2 m/s


Združljivost med HS10 in HS20

HS20 je popolnoma vzvratno združljiv z obstoječimi sistemi HS10 in HS10X, za nadgradnjo pa zadostuje priključitev in HS20 je takoj pripravljen za delo. Priprava je poenostavljena, napajalni priključki so izboljšani in konfiguracija sistema se opravi od zunaj.

Zmogljivost sistema HS20 je enaka kot pri iztekajočem se izdelku HS10X. Renishaw spodbuja nadgradnje na HS20 (in nadgradnje prejšnjih modelov sistemov za kompenzacijo vplivov okolja) tudi s precejšnjimi popusti na cene po ceniku. Možnost nadgradnje se izkaže za še privlačnejšo, če primerjate stroške popravil in servisiranja starega sistema ter stroške novega sistema, ki je krit z garancijo.

Informacije o izdelkih